Meest gestelde vragen over de beveiliging
Hoe veilig is DHB Net Banking?
DHB Net Banking maakt gebruik van geavanceerde internettechnologie die door financiële dienstverleners overal ter wereld wordt toegepast om bankieren via het Internet zo veilig mogelijk te maken. Deze technologie beschermt uw informatie tijdens het complete online-traject van uw computer tot aan de systemen van DHB Bank. Uw rekeninginformatie is veilig bij DHB Net Banking.
Wat moet ik doen om DHB Net Banking zo veilig mogelijk te maken?
Hoewel de DHB Bank er alles aan doet om uw privacy te beschermen, speelt u zelf ook een rol in de beveiliging van uw gegevens. Zo zijn er een aantal maatregelen die u kunt nemen om ervoor te zorgen dat uw bankactiviteiten op het Internet privé zijn en blijven.
Er zijn vijf manieren waarop u zich kunt beschermen:
- Kies op de eerste plaats een gebruikersnaam en een wachtwoord dat anderen niet gemakkelijk kunnen raden. Geef uw gebruikersnaam en wachtwoord nooit aan iemand anders. Uw gebruikersnaam en wachtwoord zijn bedoeld om de privacy van uw bankinformatie te beschermen, maar ze werken alleen als u die informatie voor uzelf houdt. Als u denkt dat iemand anders uw wachtwoord kent, wijzig het dan onmiddellijk online.
- Loop niet weg van de computer in het midden van een sessie.
- Log nadat u uw bankzaken via het Internet hebt geregeld altijd uit voordat u naar een andere Internetsite gaat.
- Als ook anderen gebruik maken van uw computer, maak dan altijd de cache van uw browser leeg of start deze opnieuw op om kopieën van webpagina's van uw vaste schijf te verwijderen. Hoe u een cache leegmaakt hangt af van het type en de versie van uw browser. Deze functie bevindt zich gewoonlijk in het menu Voorkeuren.
- Wijzig uw wachtwoord regelmatig.
De DHB Bank adviseert met klem een browser met 128-bits versleuteling te gebruiken om op veilige wijze financiële transacties via het Internet te kunnen uitvoeren.
Wat kan er worden gedaan als ik vermoed dat een onbevoegde toegang heeft tot mijn rekening?
Bel onze
Helpdesk op werkdagen van 09:00 tot 17:15 uur en rapporteer dit feit onmiddellijk.
Wat moet ik doen als ik vermoed dat iemand toegang heeft gehad tot mijn online-rekening?
Bel onmiddellijk de
Helpdesk voor advies. Als u zich uw gebruikersnaam en wachtwoord niet herinnert blokkeren onze medewerkers uw rekening en worden uw gebruikersnaam en wachtwoord uitgeschakeld om ervoor te zorgen dat niemand deze gegevens in de toekomst kan misbruiken. Als u vermoedt dat iemand zonder uw toestemming gebruik heeft gemaakt van uw rekening bij DHB Net banking is het beter de Helpdesk te bellen voor advies in plaats van uw vermoedens voor uzelf te houden.
Ik vind het moeilijk om mijn wachtwoord voor online-bankdiensten te onthouden - wat moet ik doen?
Als u uw wachtwoord vergeten bent of zelfs uw gebruikersnaam, bel dan de
Helpdesk. Nadat men uw identiteit heeft vastgesteld ontvangt u per e-mail een herinnering aan uw wachtwoord - dit duurt gewoonlijk een paar dagen. Om uw wachtwoorden beter te onthouden kunt u proberen ze te koppelen aan getallen, data of namen die een persoonlijke betekenis voor u hebben. Schrijf uw wachtwoorden echter nooit op.
Wat moet ik doen als ik een verdachte of onbekende e-mail ontvang?
Ongevraagde e-mails waarvan u de afzender niet kent kunt u beter niet openen. Verwijder een dergelijke e-mail uit uw mail-lijst zonder deze te openen.
Wat moet ik doen als ik een e-mail van DHB Bank ontvang?
E-mail is inmiddels een veel gebruikt medium. Helaas ontvangen veel gebruikers ook ongewenste e-mails die virussen en spamberichten verspreiden. De verzenders van deze berichten werken met fictieve of met valse e-mail adressen die veelal op Internet gevonden worden. DHB Bank tracht haar internetdiensten optimaal te beschermen tegen dit soort praktijken. Voorzichtigheid is echter geboden en wij vragen daarom uw aandacht voor onderstaande waarschuwingen.
DHB Bank vraagt in haar e-mails nooit om persoonlijke informatie. In frauduleuze e-mails kan u gevraagd worden naar persoonlijke gegevens als uw wachtwoord, rekeningnummer e.d. Indien DHB Bank informatie van u verlangt, wordt u gevraagd om in te loggen op uw DHB rekening om daar in een beveiligde zone de informatie te verstrekken. Wees ook voorzichtig met bijlagen. Bijlagen in frauduleuze e-mails bevatten vaak een virus. Open zulke bijlagen niet. Een virus richt enorme schade aan aan uw pc. Tevens adviseren wij u om nooit een hyperlink aan te klikken in een e-mail bericht. Niet alleen kan zo’n link een virus bevatten, u kunt ook op een pagina terechtkomen waar uw gegevens worden misbruikt. Open altijd een nieuwe webpagina en type de URL van onze bank rechtstreeks in.
Twijfelt u of een e-mail daadwerkelijk afkomstig is van DHB Bank, neemt dan contact op met de
Helpdesk.
Welke informatie mag niet in e-mails worden geplaatst?
Vermeld in e-mails onder geen enkele voorwaarde persoonlijke gegevens (zoals huisadres of geboortedatum), uw gebruikersnaam, wachtwoord of andere bankinformatie.
Is mijn privé-informatie veilig?
Telkens als de DHB Bank u vraagt om vertrouwelijke informatie over het Internet te verzenden, met inbegrip van persoonlijke rekeninggegevens, vereisen wij dat eerst een "beveiligde sessie" met behulp van SSL wordt opgezet.
Wat is een "beveiligde sessie" en hoe helpt dit mijn informatie te beveiligen?
Tijdens een beveiligde SSL-sessie is de gegevensuitwisseling tussen uw computer en de systemen van de DHB Bank beveiligd door het gebruik van "public key" versleuteling. Uw computer wisselt beveiligingsgegevens uit met de computers van de DHB Bank en brengt een privé-conversatie tot stand die alleen door uw computer en de computers van DHB Bank kan worden begrepen.
Wat is precies SSL?
Telkens als u een beveiligd gedeelte van onze website bezoekt, bijvoorbeeld om rekeninginformatie op te vragen, wordt de informatie versleuteld door een techniek genaamd Secure Sockets Layer, vaak afgekort tot SSL. Deze SSL-technologie voorziet de informatie die tussen uw computer en de systemen van de DHB Bank wordt uitgewisseld van een beveiligingscode en helpt ervoor te zorgen dat die informatie vertrouwelijk blijft. Het gebruik van SSL vereist twee componenten: een SSL-compatibele browser en een webserver voor uitwisseling van de "sleutels" waarmee een SSL-verbinding met de webservers van de DHB Bank tot stand komt.
Welke type browser kan ik gebruiken?
Om van de SSL-technologie te profiteren hebt u een browser nodig die geschikt is voor SSL. Voorbeelden van SSL-browsers zijn Netscape 4.75+, Microsoft Internet Explorer 5.5+ en de webbrowser van America Online versie 3.0 voor Windows. DHB Netbanking ondersteunt echter alleen Internet Explorer 5.5+.
Welk type verbinding heb ik nodig?
Bijna alle Internet Service Providers (ISP's) maken de hierboven beschreven SSL-sessie automatisch mogelijk. Als u op uw werk een interne verbinding gebruikt om toegang te krijgen tot het Internet en u met een SSL-browser zoals hierboven beschreven geen toegang krijgt tot de beveiligde pagina's van de DHB Bank, dan blokkeert het systeem op uw werk mogelijk de toegang via een zogeheten "firewall". Neem contact op met uw systeembeheerder voor meer informatie over internet-toegang vanaf uw bedrijfsnetwerk.
Wanneer is er sprake van een "beveiligde SSL-sessie"?
Beveiligde SSL-sessies worden gebruikt in het gedeelte van de Online Services van de DHB Bank waar uw persoonlijke informatie wordt verzonden, met inbegrip van alle DHB Net Banking-functies.
Wat moet ik doen als ik klaar ben met het gebruik van vertrouwelijke gegevens?
Als u klaar bent met het gebruik van een beveiligd gedeelte van de Online Services van de DHB Bank, vergeet dan nooit op de rode link "Uitloggen" te klikken aan de rechterkant van elke beveiligde pagina. Door daarop te klikken beëindigt u uw beveiligde sessie. U kunt dan geen verdere beveiligde transacties uitvoeren voordat u opnieuw uw gebruikersnaam en wachtwoord hebt ingevoerd.
Waarom is nog steeds een gedeelte van mijn rekeninginformatie zichtbaar, zelfs nadat ik op de link "Uitloggen" heb geklikt?
Browsersoftware slaat de pagina's die u bekijkt vaak op in een zogeheten "cache", wat inhoudt dat sommige pagina's worden opgeslagen in het tijdelijke geheugen van uw computer. Als u op de knop Terug klikt in uw browser kan daarom een opgeslagen versie van een eerder bekeken pagina verschijnen. Het gebruik van de cache heeft echter geen enkele nadelige invloed op de beveiliging van uw geheime gebruikersnaam of wachtwoord. Als u een computer in een openbare ruimte gebruikt, lees dan in elk geval "Wat moet ik doen als ik een computer in een openbare ruimte gebruik" hieronder.
Wat moet ik doen als ik een computer in een openbare ruimte gebruik?
Als u een computer gebruikt waar ook anderen mee werken en u wilt voorkomen dat deze de in de cache opgeslagen pagina's bekijken nadat u de computer hebt verlaten, sluit dan voordat u weggaat de browsersoftware af. Daarmee verkleint u het risico dat iemand vertrouwelijke informatie van u kan bekijken. Zonder uw gebruikersnaam en wachtwoord kunnen andere gebruikers nooit uw online rekeninginformatie raadplegen.