Home

Nederlandse Depositogarantie

De Nederlandse Depositogarantie beschermt je geld op de bank

Je geld op rekeningen bij DHB Bank is van 1 cent tot maximaal € 100.000 wettelijk beschermd door de Nederlandse Depositogarantie. De bescherming geldt per persoon en is van toepassing op het totaalbedrag van je rekeningen bij DHB Bank. Je hoeft daar zelf niets voor te doen. Alle spaarproducten van DHB Bank vallen onder de Nederlandse Depositogarantie. 

Hoe werkt het?

Als een bank failliet gaat, heb je dankzij de Nederlandse Depositogarantie binnen 7 werkdagen weer beschikking over je geld. De Nederlandsche Bank (DNB) is namens de overheid de uitvoerder van de Depositogarantie. Kijk voor meer informatie over de Nederlandse Depositogarantie op de website van de Nederlandsche Bank .

Wie of wat valt er onder de garantie?

De Nederlandse Depositogarantie beschermt het geld dat je op een rekening bij een bank hebt staan. Bijvoorbeeld op je spaarrekening of termijndeposito. De Nederlandse Depositogarantie beschermt automatisch het geld van alle particulieren.

Tot welk bedrag is mijn geld beschermd?

De Nederlandse Depositogarantie beschermt je (spaar)geld van 1 cent tot maximaal € 100.000. Deze limiet geldt per persoon en voor het totaalbedrag op al je rekeningen bij DHB Bank.

Heb je een gezamenlijke rekening, bijvoorbeeld met je partner? Dan geldt voor elk van de rekeninghouders een zelfstandige bescherming door de Nederlandse Depositogarantie. Een gezamenlijke rekening (en/of-rekening) van twee personen wordt dus maximaal tot € 200.000 beschermd, ervan uitgaande dat deze personen geen andere rekeningen bij DHB Bank hebben.

Wil je precies weten tot welk bedrag je geld beschermd wordt? Kijk dan op de website van de Nederlandsche Bank, daar vind je ook handige rekenvoorbeelden.

Meer weten over de Nederlandse Depositogarantie?

Voor meer informatie over de bescherming van je geld bij DHB Bank kun je het Informatieblad Depositogarantiestelsel lezen. Bekijk ook onze veelgestelde vragen. Verder is er veel informatie over de Nederlandse Depositogarantie te vinden op de website van De Nederlandsche Bank.