Meest gestelde vragen over DHB Bank

Wat is de volledige naam van DHB Bank?
DHB Bank staat geregistreerd bij De Nederlandsche Bank als DHB Bank N.V.
DHB Bank is de handelsnaam.

Wanneer is de bank opgericht?
DHB Bank is opgericht in 1992 in Rotterdam.

Wie zijn de aandeelhouders van DHB Bank?
DHB Bank heeft twee aandeelhouders. 70% van de aandelen zijn in bezit van HCBG Holding B.V. en 30% van de aandelen zijn in het bezit van Halkbank (Türkiye Halk Bankası A.Ş.).

HCBG Holding B.V. handelt hoofdzakelijk als houdstermaatschappij. Halkbank is een overheidsbank van de Turkse overheid. Deze bank is opgericht in 1938 en is één van de grootste banken in Turkije.

Is de bank beursgenoteerd? 
Nee, de aandelen van DHB Bank zijn voor 70% in het bezit van HCBG Holding B.V. en voor 30% in het bezit van Halkbank.

Hoe is de financiële situatie?
DHB Bank is altijd winstgevend geweest en heeft een aansprakelijk vermogen van € 236 miljoen per 31 december 2015. Daarnaast voldoet DHB Bank aan de solvabiliteitsratio’s en is in ruime mate liquide. Meer informatie kunt u vinden in de jaarverslagen. 

Waar vind ik een kantoor van DHB Bank?
Het hoofdkantoor van DHB Bank bevindt zich in Rotterdam. In Duitsland hebben wij een vestiging in Düsseldorf; in België bevinden de kantoren zich in Brussel, Antwerpen, Charleroi en Luik. Onze vertegenwoordiging in Istanbul fungeert als contactpunt met Turkije.

Wat voor producten biedt de bank?
DHB Bank biedt uitsluitend eenvoudige en transparante bankproducten. DHB Bank doet geen zaken in aandelen en/of andere risicovolle beleggingen.