Meest gestelde vragen DHB CombiSpaarrekening

Wat is een DHB CombiSpaarrekening? 
De DHB CombiSpaarrekening is een spaarrekening welke een Aankondigingstermijn kent. Dit betekent dat u 33, 66 of 99 dagen van tevoren aankondigt hoeveel u gaat opnemen. De aankondigingstermijn gaat in op de dag nadat u de opdracht heeft opgegeven. U kunt dus niet onmiddellijk over het tegoed op de DHB CombiSpaarrekening beschikken.
 
Wat is het minimum en maximum inleg op de DHB CombiSpaarrekening?
Op de DHB CombiSpaarrekening geldt geen maximum inleg maar wel een minimum inleg van €500. Als u minder dan €500 op uw DHB CombiSpaarrekening  stort of als het saldo van uw rekening onder de €500 komt zal uw rekening aan het einde van de maand automatisch worden opgeheven. Het bedrag samen met de opgebouwde rente zal  automatisch worden overgeboekt naar uw tegenrekening

Daarnaast is het maximum bedrag per inleg €100.000. Voor bedragen boven €500.000,- kan een afwijkend rentepercentage gelden, hiervoor kunt u contact opnemen voor een persoonlijk gesprek.

Hoe kan ik geld overmaken vanaf de DHB CombiSpaarrekening?
Om een overboeking naar uw tegenrekening te kunnen verrichten, dienen wij eerst een storting vanaf deze tegenrekening te hebben ontvangen.

Voor een overboeking kunt u  contact opnemen met onze Helpdesk op werkdagen van 09:00 tot 17:15 uur op telefoonnummer 0900- 40 40 333 (lokaal tarief). Ook kunt u uw overboeking per e-mail (info@dhbbank.com), per ondertekend faxbericht (010-2413341), via een ondertekende brief per post (Antwoordnummer 5089, 3000 VB Rotterdam) of  online via DHB Net Banking opgeven.
 
De aankondigingstermijn van 33, 66 of 99 dagen gaat in op de dag nadat u de opdracht heeft gegeven. Op de uitvoerdatum wordt het bedrag overgeboekt naar de gewenste tegenrekening. Het is tevens mogelijk om meerdere opdrachten voor opname tegelijk klaar te zetten voor in de toekomst. Uw saldo dient wel toereikend te zijn. Uw spaargeld opnemen zonder voortijdige aankondiging is  niet mogelijk.

Kan ik een opgegeven overboekingsopdracht wijzigen?
U kunt een verzonden opdracht voor geldopname niet wijzigen. U kunt wel de opdracht intrekken en een nieuwe opdracht opgeven.
 
Kan ik stortingen verrichten van andere rekeningnummers dan mijn tegenrekening?
Stortingen kunnen alleen verricht worden vanaf de tegenrekening, stortingen vanaf een ander rekeningnummer zijn daarom niet toegestaan.

Op welke rekening wordt mijn opgebouwde rente overgemaakt?
De opgebouwde rente kan op 31 december op de DHB CombiSpaarrekening geboekt worden of op de eerste werkdag van het begin van het kalenderjaar via SEPA naar de tegenrekening overgeboekt worden. De keuze geeft  u zelf op tijdens de aanvraag op het aanvraagformulier of via DHB Net Banking.

Wat is het verschil tussen DHB CombiSpaarrekening en DHB direct opneembare spaarrekeningen? 
Het voornaamste verschil tussen deze rekeningen is dat u bij een DHB CombiSpaarrekening 33, 66 of 99 dagen van tevoren aankondigt hoeveel u gaat opnemen. U kunt dus niet onmiddellijk over het tegoed op de DHB CombiSpaarrekening beschikken.
 
Wat is het verschil tussen DHB CombiSpaarrekening en Deposito spaarrekeningen? 
Op een deposito spaarrekening zet u uw geld vast voor een bepaalde periode met een vaste rentepercentage en zijn vervolgstortingen niet toegestaan. Het rentepercentage van een DHB CombiSpaarrekening is daartegen variabel en kunt u altijd bedragen storten.
 
Moet ik een DHB spaarrekening hebben om een DHB CombiSpaarrekening te kunnen openen?
Nee, voor het openen van een DHB CombiSpaarrekening hoeft u geen andere DHB spaarrekening te hebben. U kunt middels een aanvraagformulier of online een DHB CombiSpaarrekening aanvragen.
 
Hoe verloopt de informatieverstrekking over mijn DHB CombiSpaarrekening? 
Indien u de DHB CombiSpaarrekening middels een aanvraagformulier heeft geopend wordt wekelijks (indien er een mutatie op de CombiSpaarrekening heeft plaatsgevonden) een afschrift per post
verzonden. Indien de rekening online via DHB Net Banking is geopend  of u maakt gebruik van DHB Net Banking verloopt alle informatie over uw DHB CombiSpaarrekening via DHB Net Banking. Voor uw eigen administratie kunt u uiteraard de rekeningafschriften online uitprinten.